+358 40 662 8220 serc@ahtari.fi

Kulttuuria ja yritysyhteistyötä – verkkotapahtuma toteutettiin Ähtäristä

17.6.2021

SnowPanda Education and Research Consortium SERC toteutti yhdessä Dujiangyanin kaupungin Foreign Affairs Officen ja Viexpon kanssa verkkotapahtuman jossa yhdistyi kulttuurijuhla Dragon Boat Festival ja yritysten välinen esittely. Dujiangyanissa paikalla oli 11 yritystä ja heillä oli myös esillä ennakkoon toimitettujen suomalaisten yritysten tuotteita perehtymistä varten. Tapahtuma toteutettiin samanaikaisesti Ähtäristä Saunaravintola Kiulusta, Helsingistä, Dujiangyanista ja Shanghaista. Teknisestä toteutuksesta vastasi Luova Tehdas Oy Seinäjoelta.

Tapahtuma alun kulttuuriosiossa Suomessa asuvat kiinalaislapset ja Dujiangyanilaiset lapset lausuivat runoja. Tämän  jälkeen Kiinan Suomen suurlähetystön kulttuurineuvos You Yi, Ähtärin apulaiskaupunginjohtaja Seppo Karjala ja Dujiangyanin apulaiskaupunginjohtaja Chen Jie lähettivät tukensa ja kannustavan tervehdyksensä hyvin käynnistyneelle yhteistyölle. Keskeisiksi yhteistyön teemoiksi nousi kestävä kehitys, talviurheilu, kulttuuri, matkailu ja yritysyhteistyö. Kaikkia näitä SERC vie eteenpäin yhdessä kumppanitoimijoidensa kanssa.

Suomesta mukana olivat SnowPanda Innovation kumppanit Remu Oy, LehtoPeat Oy, Mallaskuun Panimo Oy, Uni Development Oy ja Cent listat Oy. Paikalla oli myös kolme muuta yritystä Etelä-Pohjanmaalta.

Yhteistyötä jatketaan nyt kahdenvälisillä neuvotteluilla tavoitteena saada käyntiin toimiva liikekumppanuus suomalaisten ja kiinalaisten yritysten välille. SERC järjestää syksyn 2020 aikana vielä 1-2 vastaavaa tilaisuutta joilla saatetaan yhteen oppilaitoksia, yrityksiä ja tutkimuslaitoksia. Lisäksi SERC rakentaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tukena toimivaa yhteistyöverkostoa joka auttaisi suomalaisia kouluja jakamaan Kiina-yhteistyöhön liittyvää osaamista ja resursseja keskenään.